Ingrediënten
Breng 9 dl melk aan de kook.
Meng suiker, maïzena en cacaopoeder. Roer dit met 1 dl melk tot een glad papje. Giet dit al roerend bij de zachtkokende melk.
Laat het steeds roerend circa 3 minuten op laag vuur koken.
Giet de vla in een met koud water omgespoelde puddingvorm (of 6 kleine puddingvormpjes).
Laat afkoelen en opstijven.
Garneer naar wens met toefjes slagroom.
Voor 6 personen
- 10 dl melk
- 100 gram suiker
- 60 gram maïzena
- 35 gram cacaopoeder
Breng 9 dl melk aan de kook.
Meng suiker, maïzena en cacaopoeder. Roer dit met 1 dl melk tot een glad papje. Giet dit al roerend bij de zachtkokende melk.
Laat het steeds roerend circa 3 minuten op laag vuur koken.
Giet de vla in een met koud water omgespoelde puddingvorm (of 6 kleine puddingvormpjes).
Laat afkoelen en opstijven.
Garneer naar wens met toefjes slagroom.
Voor 6 personen
1 opmerking:
Beste Karel,
ookal is Nelly nu niet meer onder de levenden, toch denk ik vaak aan haar, alhoewel ik haar en jou niet persoonlijk ken. Maar door regelmatig receptjes van haar blog te bereiden, blijft ze in onze herinnering. Zo ook met deze chocoladepudding, bij ons thuis gekend onder de naam: "chocoladepudding van Karnelly".
Lieve groet,
Inge
Een reactie posten