zondag 9 augustus 2009

Sambal goreng boontjes


Ingrediënten
  • 250 gram sperziebonen
  • 100 gram hamlap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 theelepel laospoeder
  • 0,25 theelepel serehpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal trasi
  • 25 gram santen (van een blok)
  • 1 salamblad
  • zout
Bereiding
Snijd de hamlap in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af, was ze, breek ze doormidden en blancheer ze een paar minuten in ruim kokend water. Spoel ze onmiddellijk af met koud water. Snijd ui en knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok. Draai het vuur wat lager en fruit ui en knoflook 5 minuten. Doe laospoeder, serehpoeder, sambal oelek en sambal trasi erbij en fruit nog 5 minuten.
Roerbak het vlees in de boemboe, voeg de santen toe met circa 1 dl water en stoof met deksel op de pan 10 minuten.
Voeg dan de sperziebonen toe (met eventueel salamblad en zout naar smaak) en stoof de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen: