Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet
- 4 stengels bleekselderij
- 4 worteltjes
- een stukje gember van circa 2 cm
- 1 knoflookteen
- 3 lente-uitjes
- Japanse sojasaus
- sherry
- kippenbouillon
- sesamolie
- maïzena
- allesbinder
- suiker
- zout, peper
Snijd de vis in stukjes van 1 x 3 cm. Hak gember en knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in stukjes.
Maak een mengsel van 1 theelepel maïzena, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel suiker en een snufje peper. Marineer de vis hier 10 minuten in.
Snijd bleekselderij en wortel in plakjes.
Maak een sausje van 2 theelepels sherry, 2 eetlepels bouillon, 2 theelepels suiker, 1 theelepel sojasaus, 1/2 theelepel zout en een 1/2 theelepel sesamolie.
Verhit een paar eetlepels olie in de wok. Schroei de vis dicht tot ze verkleurt. Haal eruit met een schuimspaan en laat uitlekken.
Roerbak gember en knoflook tot het geurt. Roerbak wortel en bleekselderij 1 minuut.
Giet het sausje erbij en breng aan de kook. Bindt de saus licht met wat allesbinder.
Roer er voorzichtig de stukjes vis door en laat in 1 minuut warm worden. Meng er tot slot de lente-uitjes door.
Voor 2 personen
1 opmerking:
Wondeгful ωebsite. A lot of useful info
heгe. I am sending it to a few buddіes ans also ѕharing іn dеliсiοus.
And οf course, thanκs on youг effoгt!
Look at my homeрage; payday loans online no Credit check
My webpage - Pay Day Loans
Een reactie posten