woensdag 14 september 2011

Appel-rozijnenjam



Een jam met de smaak van appeltaart. Doe wat van deze jam onder yoghurt of vla en je hebt je eigen Bo.erenvla of Bo.erenyoghurt. Wat is deze jam lekker!!


Ik heb deze jam niet gemaakt met moesappels, maar met Elstars uit eigen tuin. Elstars moet je in heel kleine stukjes snijden of anders even in de keukenmachine, want ze worden niet vlug zacht. Uiteraard zijn moesappels meer geschikt voor dit recept.

Ingrediënten
  • 1 kg moesappels
  • 1 citroen
  • 200 g gewassen rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 kg geleisuiker
Bereiding
Pers de citroen uit. Schil de appels en snijd ze in stukjes. De appels met citroensap in een grote pan doen. Meng de geleisuiker erbij. Het mengsel aan de kook brengen en al roerend 4 minuten goed laten koken. Roer de rozijnen en kaneel door het mengsel. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.

Bron: Van Gilse. Dit recept is van mevrouw M. van Ho.oft te Wage.ningen (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
 

3 opmerkingen:

@nne zei

dit smaakt naar meer (ik denk ook heerlijk bij kip!) bedankt voor het recept! groetjes, @nne

Kom Achterom zei

Lijkt mij heerlijk! en Je Klaas is een toppertje!
fijne dag
Yolanda

Petra zei

Het lijkt me heerlijk ben gek op appeltaart. leuke blog!!